Yogalessen

ZOMERYOGA: ELKE WOENSDAGAVOND IN JULI EN AUGUSTUS. ONLINE EN IN DE STUDIO. WELKOM!

YOGA IS SAMADHI: ruimte, stilte, licht, vrijheid, ontspanning, harmonie, tevredenheid, vreugde.

Yoga is vooral een oefening voor het denken (de mind). Het maakt je bewust van de spanning en onrust in mind en lichaam. Van daaruit kun je ontspannen, tijdens de les en in je dagelijkse leven.

Yoga is: “niet aangeraakt zijn door de wervelingen in het denken”.
Dan kom je thuis bij je Zelf.
De houding is stabiel en aangenaam.

Deze sutra’s van Patanjali (verzen uit de yogafilosofie) lopen als een rode draad door de yogalessen.

Iedereen kan meedoen, ook bij lichamelijke beperkingen of slechte conditie. De oefeningen worden waar nodig aangepast. Yoga kan verlichting geven bij fysieke en mentale klachten, maar vooral brengt yoga je “thuis bij jeZelf”.

Een yogales duurt ongeveer 90 minuten en heeft een vast patroon.
Stilte – serie oefeningen vanuit aandacht en een natuurlijk ademritme – ontspanningsoefening – ademoefening (pranayama) – stilte en meditatie.
Na de les is er gelegenheid om thee te drinken, na te praten en vragen te stellen. Er worden aanwijzingen gegeven om thuis te oefenen. In de kleine groepen (maximaal 6) is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht.

Praktisch: in de studio zijn matten, kussens, dekens. Neem zelf een grote doek mee om op de mat te leggen. Draag gemakkelijke kleding. Neem geen zware maaltijd kort voor de les. Zet je mobiele telefoon uit.
Yoga is ervaren, je bent van harte uitgenodigd om mee te doen!

Verdieping: kijk op de Workshop en Satsang pagina’s voor meer yoga en meditatie.

Lesprijs: voorlopig een speciaal corona-tarief: 6 groepslessen (online of in de studio) of 2 privelessen voor €50; je betaalt alleen voor lessen die je ook werkelijk volgt.

Lestijden: maandag- en woensdagavond 19.30 – 21.00, doorlopend ook in de schoolvakanties. In de zomermaanden op maandag òf woensdag. Prive-lessen of lessen voor een eigen groep zijn in overleg mogelijk op alle dagen van de week.

YOGALES IN CORONATIJD een combinatie van online- en studio-les op woensdagavond. (zie speciale pagina)