Workshops

Voor groepen van minimaal 3 deelnemers. De inhoud wordt afgestemd op jullie interesse en behoefte. Bijvoorbeeld in bedrijf, familie of vriendengroep. Altijd inclusief thee met iets lekkers en een reader. Bij ochtendworkshops is een Ayurvedische lunch na afloop mogelijk; bij buitenworkshops een Ayurvedische picknick.
prijzen: workshop: €25; stiltedag: €40; weekend: kosten delen en vrije gift.

Makkaho: energie-oefeningen met de 5 elementen: ieder mens is net als de kosmos opgebouwd uit de 5 elementen: aarde, water, vuur, lucht en ruimte. Deze korte serie (10 minuten) stretch-oefeningen uit de Japanse Zen traditie werkt op energiebanen en organen en daardoor op de totale gezondheid. Er wordt uitleg gegeven en samen geoefend. Bij fysieke beperkingen worden aanpassingen aangeleerd. Na het volgen van de workshop kun je deze serie thuis beoefenen, bijvoorbeeld in combinatie met meditatie.

Surya Namaskar – Zonnegroet: deze bekende yoga-oefening kan dynamisch / sportief of ontspannen/ meditatief beoefend worden. In de workshop worden achtergronden besproken, variaties getoond, bijbehorende mantra’s geleerd. En natuurlijk gaan we veel bewegen en oefenen. De workshop wordt afgesloten met ontspanning en meditatie.

Stiltedag: Een hele dag intensief werken met yoga en meditatie. Van 9.00 – 15.30. Dompel jezelf onder in de helende stilte van yoga en meditatie. Inclusief lunch.

Loopmeditatie en voetmassage: een vorm van meditatie waarbij je heel langzaam en aandachtig loopt. Uitleg en achtergronden en daarna: oefenen. (Een deel van) de workshop vindt buiten plaats, op een rustig, schoon grasveld in de buurt. Massage van je eigen voeten maakt de workshop compleet.

Ayurvedisch koken voor 1 of 2 personen: wil je graag Ayurvedisch koken, maar weet je niet hoe te beginnen? Een kijkje in de keukenkastjes: ruiken, voelen, proeven, veel praktische tips. Je mag aangeven welke gerechten je graag wilt maken en we gebruiken groenten en kruiden uit mijn eigen volkstuin. Koken met 1 of 2 deelnemers, maar er kunnen tot 4 mensen mee-eten.

Weekend leven als in een ashram. Van vrijdagmiddag tm zondagmiddag in een rustig gelegen huisje op een bungalowpark. Na corona weer mogelijk.

Satsang: Samen Zijn: naast deze workshops worden ook andere momenten van Samen-Zijn georganiseerd, geinspireerd door de Himalaya Traditie. Een vrije gift voor het werk van Swami Veda en de Traditie wordt op prijs gesteld. Kijk op de Satsang pagina van deze site.